Referenties

'Lucy's Footprints' geselecteerd voor Fingerprints#3
Ensor herdenking Oostende
'Nachtstück' door JOWest

2019

Op vraag van JOWest (JeugdOrkest West-Vlaanderen) bewerkt Bart Van Kerchove zijn 'Nachtstück' (oorspronkelijk voor strijkkwartet) voor strijkorkest. JOWest speelt het werk een 6-tal keer op hun Tour 2019.

De Klarinet - Consolation
Lovende recensie in vaktijdschrift 'De Klarinet' (2)
1ste Prijs Concurso Fidelio
1ste Prijs compositiewedstrijd 'Concurso Fidelio'

2016

In december 2016 wint Bart Van Kerchove de 1ste Prijs op de Internationale Compositiewedstrijd voor Piano 'Concurso Fidelio' (Madrid), met 'Notes Lydiennes pour la main droite et les touches blanches'. 

Fingerprints
'B'ifurcation Point' geselecteerd voor Fingerprints#2
De Klarinet
Lovende recensie in vaktijdschrift 'De Klarinet' (1)
EGG
EGG

2015

EGG, voor gemengd ensemble (10 muzikanten), gecomponeerd ter gelegenheid van 50 jaar Kunstonderwijs in Kruishoutem. Kruishoutem als 'Eierstad' verklaart de keuze voor de titel van het werk. EGG staat tevens voor een 3-noten-motief, dat heel de compositie domineert.

KASIA
Kasia

2008

Muziek bij de kortfilm 'Kasia' (2008).

Officiële Selectie Filmfestival van Cannes (2009 - Kortfilm) + prijzen op internationale filmfestivals, waaronder Abu Dhabi.

Le Petit Prince
Toneelmuziek voor 'Le petit Prince'

2005-2006

Toneelmuziek voor 'Le petit Prince', een co-productie van de Opéra Royal de Wallonie en het Théâtre Arlequin (Luik). Seizoen 2005-2006.

Miniaturen voor Archipel
MINIATUREN voor ARCHIPEL

2000

Op vraag van altviolist Kris Matthynssens en cellist Pieter Stas, leden van het Goeyvaerts Strijktrio, componeert Bart Van Kerchove 'Oratio Brevis', voor de CD 'Miniaturen voor Archipel'. Die CD brengt verschillende miniaturen samen van 25 Vlaamse Hedendaagse Componisten.