Referenties

Recensie in vaktijdschrift 'De Klarinet' (3)

2019

In de mei-juni editie van het Nederlandse vaktijdschrift 'De Klarinet' kreeg de 'Sinfonietta for Clarinets' een uitvoerige bespreking. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen. 

'Lucy's Footprints' geselecteerd voor Fingerprints#3
Ensor herdenking Oostende
'Nachtstück' door JOWest

2019

Op vraag van Dirk Lievens, dirigent van JOWest (JeugdOrkest West-Vlaanderen) bewerkt Bart Van Kerchove zijn 'Nachtstück' (oorspronkelijk voor strijkkwartet) voor strijkorkest. JOWest speelde het werk een 6-tal keer op hun Tour 2019.

De Klarinet - Consolation
Recensie in vaktijdschrift 'De Klarinet' (2)
1ste Prijs Concurso Fidelio
1ste Prijs compositiewedstrijd 'Concurso Fidelio'

2016

In december 2016 won Bart Van Kerchove de 1ste Prijs op de Internationale Compositiewedstrijd voor Piano 'Concurso Fidelio' (Madrid), met 'Notes Lydiennes pour la main droite et les touches blanches'. 

Fingerprints
'B'ifurcation Point' geselecteerd voor Fingerprints#2
De Klarinet
Recensie in vaktijdschrift 'De Klarinet' (1)
EGG
EGG
KASIA
Kasia
Le Petit Prince
Toneelmuziek voor 'Le petit Prince'

2005-2006

Bart Van Kerchove schreef de toneelmuziek voor 'Le petit Prince', een co-productie van de Opéra Royal de Wallonie en het Théâtre Arlequin (Luik)n voor het seizoen 2005-2006. Deze productie werd 13 keer opgevoerd. 

Miniaturen voor Archipel
MINIATUREN voor ARCHIPEL

2000

Op vraag van altviolist Kris Matthynssens en cellist Pieter Stas, leden van het Goeyvaerts Strijktrio, componeert Bart Van Kerchove 'Oratio Brevis', voor de CD 'Miniaturen voor Archipel'. Die CD brengt verschillende miniaturen samen van 25 Vlaamse Hedendaagse Componisten.